Реновирана амбуланта у Качареву отворена је у четвртак, 28. јануара 2016. године, а отварању су присуствовали градоначелник града Панчева Саша Павлов, чланица Градског већа града Панчева задужена за здравство др Мирела Петровић, директор Дома здравља др Слободан Овука и здравствени радници Дома здравља, директорка ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ Панчево Маја Витман, председник Скупштине Месне заједнице Качарево Бранко Бокун и други представници Месне заједнице.

Градоначелник Саша Павлов истакао је значај одличне сарадње између Дома здравља, тј. амбуланте и шире друштвене заједнице и изјавио:

Овде је учествовао пре свега Град, са својим инвестицијама али овде је и само грађанство и Савет, односно Скупштина Месне заједнице, заједно са школом, врло активно у спровођењу неких активности, било је и доста донатора који су помагали да ова амбуланта функционише у неким лошијим условима него што су сад, и то нам је јако битно јер ће сада Качаревке и Качаревци имати много боље услове да остварују своја права из области примарне здравствене заштите и ја им желим у сваком случају добро здравље, да не користе толико често услуге Дома здравља, али ко буде морао да га користи, сада ће то бити много пријатније и у много бољим условима. И оно што је најбитније, нама је остало следеће године још једно две-три амбуланте, неки ситнији радови и самим тим ћемо да остваримо стратешки циљ да све амбуланте, пре свега у насељеним местима, буду достојне времена у коме живимо, самим тим и пружање услуга у тим амбулантама. Добра је ситуација и у амбулантама у градској средини, осим што нам предстоји мало већи радови у амбуланти на Стрелишту и онда можемо да кажемо да смо заокружили и нешто што је предвиђено Стратегијом града и, што је основни предуслов, да пружимо адекватне услове у времену у коме живимо у пружању ове услуге примарне здравствене заштите.

Директор Дома здравља др Слободан Овука рекао је:

Радови су започети почетком октобра 2015. године, повезана је комплетна водоводна канализациона мрежа, замењена је столарија, урађени су молерски грађевински радови, радови на прилазу објекту, мањег обима, то је све обухваћено радовима. Мени је драго зато што смо још од 2013. откад учествујемо у креирању буџета покушавали да ову амбуланту доведемо у садашње стање и да људи имају нормалне услове за лечење, а и за рад у овој амбуланти, међутим, нисмо успели све до 2015. да ту битку добијемо, изјавио је др Овука и истакао опште задовољство, пре свега, становника Качарева, а потом и запослених у здравству због бољих услова за рад.

Директорка ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ Маја Витман рекла је да су обављени обимни радови који ће омогућити квалитетнији ниво здравствене заштите и који су завршени 22. јануара и том прилико истакла:

Нисмо знали шта ћемо затећи јер од самог подизања овог објекта, практично 40 година није улагано у објекат, тако да нисмо имали ни пратећу техничку документацију на коју смо могли да се ослонимо и у самом извођењу радова дошли смо до закључка да хидроизолација није урађена у овом објекту, те због тога су радови морали да се мало пролонгирају.