Град Панчево је и ове године подржао туристичко-привредну манифестацију „Дани Вајферта“ коју од 2015. године организује Туристичка организација града Панчева

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је отворио манифестацију: „Посебно ми је задовољство што могу да вам се обратим у своје лично име и у име града Панчева. После скоро три године паузе поново је организована манифестација „Дани Вајферта“ која је од великог значаја за наш град, јер је највећа градска манифестација. „Дани Вајферт“ уз „Сланинијаду“ и низ других манифестација које ми као Град подржавамо, је поставила Панчево на туристичкој мапи Србије као један од центара манифестационог туризма. Ми, као Град смо поносни што имамо овакве манифестације и у будућности ћемо настојати на подржавамо и унапрећујемо овакве манифестације, али и неке нове.  Туристичка организација Панчева се потрудила да у години значајног јубилеја, 300 година од отварања прва пиваре у Панчеву, организује богат музичко-забавни програма, културно-уметнички, али и образовни програм. Посетиоцима, не само нашим суграђанкама и суграђанима, него и гостима, ће у ових неколико дана показати и још више приближити оно што имамо и од културног наслеђа, и од традиције, од старих заната и свега онога што чини наше лепо Панчево и све нас“.

Након свечаног отварања главни извођач музичког програма био је др Неле Карајлић.

У оквиру манифестације организовани су Сајам традиције и рукотворина, Сајам хране и Сајам крафт пива. Штандови су постављени дуж улица Николе Тесле, Николе Ђурковића и на Тргу Слободе.

У суботу, 2. јула у 23 сата наступиће група „Валентино“, а у недељу, 3. јула у 23 сата Ален Исламовић, чијим концертом ће бити и завршена манифестација „Дани Вајферта“.