У среду, 25. маја у 11.00 часова у Холу Градске управе отворена je изложба дечијих ликовних радова „Живот планете почиње у мом срцу“. Ова тема била је инспирација ученицима од 4. до 8. разреда основних школа у Панчеву и насељеним местима да покажу свој таленат и маштовитост.

Њихови радови биће изложени до 30. маја 2016. године и резултат су еколошке акције ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди”, која је по други пут реализована у нашем граду.

Изложбу организују ЈКП „Хигијена“, Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева, Центар за таленте „Михаило Пупин“ из Панчева и ЈКП „Зеленило“.

На отварању се присутнима обратила чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој Катарина Бањаи:

Као што живот ове планете почиње у дечјем срцу, тако и њихово детињство, њихово срећно и здраво одрастање и њихов будући живот почињу и трају захваљујући срцу ове планете и зато је наш заједнички задатак да животну средину чувамо здравом, а наш град чистим, поручила је чланица Већа.

Катарина Бањаи истакла је значај едукације деце у области заштите животне средине, нарочито када је реч о одлагању амбалажног отпада, што је и циљ ове акције, како би наши најмлађи током одрастања утицали на своје родитеље и на људе у окружењу.

Чланица Већа прогласила је награђене ауторе. Трећу награду деле Емилија Јаковљевић, ученица II-2 разреда ОШ ”Жарко Зрењанин” из Качарева и Марко Кошпић, ученик V-4 разреда ОШ ”Свети Сава” из Панчева. Друга награда припала је Сари Кнежевић, ученици V-3 разреда ОШ ”Свети Сава”, a прво место освојила је Хелена Малић, ученица IV-3 разреда, такође из панчевачке ОШ ”Свети Сава”.

Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева наградио је ученике одласком на једнодневну екскурзију на Палић 4. јуна, који ће се придружити победничком одељењу акције „Сакупи и уштеди, видећеш да вреди“, и издањима Секретаријата за заштиту животне средине: „Екопедија“ и „Екобуквица“, а првонаграђена Хелена Малић добила је и флеш меморију и њен цртеж наћи ће се на насловној страни следећег броја ”Екопедије”.