U Kačarevu je u čevrtak 20. februara počela 33. Slaninijada. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Tradicionalna manifestacija pruža priliku posetiocima da vide i probaju neke od najboljih mesnih proizvoda u Srbiji, a i u širem regionu. Slaninijada takođe, svojim bogatim pratećim kulturno-umetničkim programom promoviše, ne samo Kačarevo i ne samo Pančevo, već čitav region kroz svoje bogato privredno nasleđe i kulturnu baštinu i neizostavni je deo u kreiranju novog imidža i slike grada Pančeva kada je u pitanju manifestacioni turizam.

Organizatori su izneli podatak da je na Slaninijadi zastupljeno oko 100 tona slanine, 400 tona ostalih proizvoda, da učestvuje 300 izlagača, a jednu od najomiljenijih manifestacija obiđe oko 100.000 posetilaca.

Gradonačelnik Pavlov je, otvarajući 33. Slaninijadu istakao:

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ponovo sa svima vama u Kačarevu da lično i u ime Grada Pančeva podržim ovu manifestaciju, koja kvalitetom i dugom očuvanom tradicijom potvrđuje predanost i upornost građana Kačareva i organizatora da nastave tradiciju dugu već 33. godine. Želim da iskoristim ovu priliku da čestitam najboljima po oceni žirija, ali želim da dodam i da smo ponosni na svakog pojedinačnog proizvođača, jer proizvodnja podrazumeva veliki trud, rizik, hrabrost, ali i sposobnost da se gleda dalje, da se uvode inovacije, da se veruje i vredno radi, a to su upravo vrednosti koje odlikuju proizvođače i vrednosti koje mi kao lokalna samouprava podržavamo i želimo da unapredimo i zato svi učesnici Slaninijade zaslužuju medalju. Siguran sam da je pred Slaninijadom, kao i svima nama još bolja budućnost i da ćemo imati još više razloga za zadovoljstvo i da dočekamo i sledeću Slaninijadu sa još više izlagača i proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Slaninijada traje do 23. februara 2020. godine.