У Качареву је у чевртак 20. фебруара почела 33. Сланинијада. Манифестацију је отворио градоначелник Панчева Саша Павлов.

Традиционална манифестација пружа прилику посетиоцима да виде и пробају неке од најбољих месних производа у Србији, а и у ширем региону. Сланинијада такође, својим богатим пратећим културно-уметничким програмом промовише, не само Качарево и не само Панчево, већ читав регион кроз своје богато привредно наслеђе и културну баштину и неизоставни је део у креирању новог имиџа и слике града Панчева када је у питању манифестациони туризам.

Организатори су изнели податак да је на Сланинијади заступљено око 100 тона сланине, 400 тона осталих производа, да учествује 300 излагача, а једну од најомиљенијих манифестација обиђе око 100.000 посетилаца.

Градоначелник Павлов је, отварајући 33. Сланинијаду истакао:

– Изузетна ми је част и задовољство што сам данас поново са свима вама у Качареву да лично и у име Града Панчева подржим ову манифестацију, која квалитетом и дугом очуваном традицијом потврђује преданост и упорност грађана Качарева и организатора да наставе традицију дугу већ 33. године. Желим да искористим ову прилику да честитам најбољима по оцени жирија, али желим да додам и да смо поносни на сваког појединачног произвођача, јер производња подразумева велики труд, ризик, храброст, али и способност да се гледа даље, да се уводе иновације, да се верује и вредно ради, а то су управо вредности које одликују произвођаче и вредности које ми као локална самоуправа подржавамо и желимо да унапредимо и зато сви учесници Сланинијаде заслужују медаљу. Сигуран сам да је пред Сланинијадом, као и свима нама још боља будућност и да ћемо имати још више разлога за задовољство и да дочекамо и следећу Сланинијаду са још више излагача и производа врхунског квалитета.

Сланинијада траје до 23. фебруара 2020. године.