Град Панчево и Спортски савез Панчево у сарадњи са Савезом за школски спорт Панчева и Панчевачким савезом за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију, организовао је, 2. по реду, Сајам спорта под слоганом “Сајам спорта у Граду спорта” у Хали спортова “Стрелиште”, данас 24. септембра 2018. године, у периоду од 9:00 до 14:00 часова.

Манифестацији су присуствовали, поред представника Спортског савеза Панчева и гости Жељко Танасковић, председник савеза за школски спорт Србије, и Михаил Дудаш, председник савеза за школски спорт Војводине.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, свечано је отворио Сајам спорта следећим речима:

– Промоција различитих спортских дисциплина је одлична идеја и у великој мери ће допринети да се деца и млади одлуче којом активношћу желе да се баве и посвете. Неопходно је да утичемо на нашу децу, да их васпитавамо у духу поштовања правих вредности и развијања и јачања карактера кроз бављење одређеним спортом.

На Сајму спорта под слоганом “Сајам спорта у Граду спорта” учествовало је укупно око 2 000 учесника, од чега је 1 300 малишана из ПУ „Дечија радост“.