Спортски савез Панчева организује Сајам спорта под слоганом “Сајам спорта у Граду спорта 2019“ у Хали спортова “Стрелиште“, 01.10.2019. године од 9.00 часова до 14.00 часова.

Сви спортски субјекти Града Панчева, чланови Спортског савеза Панчева, учествују у презентацији спортских дисциплина. Сајам спорта има за циљ презентацију 30 спортских дисциплина деци предшколског и млађег школског узраста од 1. до 4. разреда.

Хала спортова је подељена на 30 спортских пунктова на којима ће се презентирати 30 спортских дисциплина и наши најмлађи суграђани ће имати прилику да присуствују демонстрацији борилачких спортова, спортова са лоптом, стреличарским и стрељачким вештинама, имаће прилику да се опробају у кајак-кану ергонометрима, ронилачкој опреми, опреми за амерички фудбал, многим другим спортским дисциплинама које су примерене њиховом узрасту.

Сајам спорта је шанса да се деци приближе све спортске дисциплине и да свако дете одабере спорт којим ће се бавити у будућности, а у томе је најважнија улога свих спортских, просветних и привредних субјеката нашег Града.

Манифестацији су присуствовали, поред представника Спортског савеза Панчева и градоначелник Саша Павлов, који је свечано отворио Сајам спорта следећим речима:

– Kао градоначелник, али и неко ко је велики љубитељ спорта, увек апелујем на родитеље и децу, на младе, да се активирају, развијајући одређене таленте на путу стварања врхунских спортиста. Потребно је да децу васпитавамо у духу правих вредности, да је бављење спортом од изузетног значаја за правилан раст и развој, за развијање и јачање карактера, а наша је дужност и обавеза да их подржимо и да им обезбедимо што боље услове за тренирање или рекреативно бављење спортом. Такође, не треба да заборавимо да су дружење, игра и нови другари саставни део спортских активности и да сте ви и даље она деца којима је потребан одмор, разонода и игра, а не само учење.