Sportski savez Pančeva organizuje Sajam sporta pod sloganom “Sajam sporta u Gradu sporta 2019“ u Hali sportova “Strelište“, 01.10.2019. godine od 9.00 časova do 14.00 časova.

Svi sportski subjekti Grada Pančeva, članovi Sportskog saveza Pančeva, učestvuju u prezentaciji sportskih disciplina. Sajam sporta ima za cilj prezentaciju 30 sportskih disciplina deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 1. do 4. razreda.

Hala sportova je podeljena na 30 sportskih punktova na kojima će se prezentirati 30 sportskih disciplina i naši najmlađi sugrađani će imati priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, imaće priliku da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal, mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.

Sajam sporta je šansa da se deci približe sve sportske discipline i da svako dete odabere sport kojim će se baviti u budućnosti, a u tome je najvažnija uloga svih sportskih, prosvetnih i privrednih subjekata našeg Grada.

Manifestaciji su prisustvovali, pored predstavnika Sportskog saveza Pančeva i gradonačelnik Saša Pavlov, koji je svečano otvorio Sajam sporta sledećim rečima:

– Kao gradonačelnik, ali i neko ko je veliki ljubitelj sporta, uvek apelujem na roditelje i decu, na mlade, da se aktiviraju, razvijajući određene talente na putu stvaranja vrhunskih sportista. Potrebno je da decu vaspitavamo u duhu pravih vrednosti, da je bavljenje sportom od izuzetnog značaja za pravilan rast i razvoj, za razvijanje i jačanje karaktera, a naša je dužnost i obaveza da ih podržimo i da im obezbedimo što bolje uslove za treniranje ili rekreativno bavljenje sportom. Takođe, ne treba da zaboravimo da su druženje, igra i novi drugari sastavni deo sportskih aktivnosti i da ste vi i dalje ona deca kojima je potreban odmor, razonoda i igra, a ne samo učenje.