Gradonačelnik Saša Pavlov je danas, 21. decembra 2018. godine, svečano otvorio, osmi po redu Novogodišnji bazar, koji će trajati u periodu od 21. decembra do 23. decembra 2018. godine, od 11 do 20 časova.

Manifestacija „Novogodišnji bazar“ je postala već tradicionalna privredna manifestacija koja u prvom planu, na jednom mestu, na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva, ističe lokalna udruženja, ustanove, fizička lica i male preduzetnike, predstavljajući ih kroz brojne lokalne proizvode i usluge. Na ovaj način želimo da doprinesemo stvaranju prazničnog raspoloženja u susret dočeku Nove 2019. godine, po uzoru na slične manifestacije u evropskim gradovima, a šarenilo ponude bazarskih proizvoda i prateći zabavni sadržaji pružiće dodatnu mogućnost našim sugrađanima da uživaju u pretprazničnom ambijentu.

Koncept Novogodišnjeg bazara je takav da će on predstavljati mesto na kojem će naši sugrađani moći da nabave ono što im je potrebno za organizaciju novogodišnje proslave, da kupe poklone, ali i da uživaju u zabavnim programima koje smo za njih pripremili.

Gradonačelnik Saša Pavlov je pozdravio i pozvao sve prisutne i zainteresovane da odvoje vreme, zastanu i pogledaju jedinstvene poklone i ukrase, kako bi možda upravo ovde pronašli nešto interesantno što bi obradovalo njihove najmilije:

– Ova privredna i vrlo kreativna manifestacija nastoji da, u duhu praznika, promoviše lokalna udruženja, ustanove, fizička lica i male preduzetnike, prvenstveno kroz njihove proizvode, imajući u vidu trud, kreativnost, umeće i pre svega originalnost rukotvorina, kako bi se one našle danas pred vama, na ovim štandovima Bazara. Ideja samog programa Novogodišnjeg bazara jeste da doprinese stvaranju prazničnog raspoloženja naših sugrađana i da im omogući da na što bolji način uživaju u bogato pripremljenom kulturnom i zabavnom programu namenjenom za sve uzraste, vodeći se uzorom sličnih novogodišnjih događaja u velikim evropskim gradovima.

Osnovna svrha ove manifestacije je da se družimo, da uživamo u prazničnom duhu i da razmenjujemo osmehe i ideje, kako bi nam ovi dani doneli ono najlepše što želimo sebi i drugima. Želim vam svima srećne božićne i novogodišnje praznike. Budite zadovoljni, radosni, pronađite ovde neku sitnicu za vaš dom, za vaše najdraže, u miru i sreći dočekajte Novu godinu i provedite praznike okruženi porodicom i prijateljima.

Za sve učesnike Bazara, Grad je obezbedio besplatne štandove, koji će biti raspoređeni unutar šatora sa ambijentalnim svetlom i grejnim telima, a za sve posetioce je pripremljen bogat kulturno umetnički program.