Градоначелник Саша Павлов је данас, 21. децембра 2018. године, свечано отворио, осми по реду Новогодишњи базар, који ће трајати у периоду од 21. децембра до 23. децембра 2018. године, од 11 до 20 часова.

Манифестација „Новогодишњи базар“ је постала већ традиционална привредна манифестација која у првом плану, на једном месту, на платоу испред Градске управе града Панчева, истиче локална удружења, установе, физичка лица и мале предузетнике, представљајући их кроз бројне локалне производе и услуге. На овај начин желимо да допринесемо стварању празничног расположења у сусрет дочеку Нове 2019. године, по узору на сличне манифестације у европским градовима, а шаренило понуде базарских производа и пратећи забавни садржаји пружиће додатну могућност нашим суграђанима да уживају у претпразничном амбијенту.

Концепт Новогодишњег базара је такав да ће он представљати место на којем ће наши суграђани моћи да набаве оно што им је потребно за организацију новогодишње прославе, да купе поклоне, али и да уживају у забавним програмима које смо за њих припремили.

Градоначелник Саша Павлов је поздравио и позвао све присутне и заинтересоване да одвоје време, застану и погледају јединствене поклоне и украсе, како би можда управо овде пронашли нешто интересантно што би обрадовало њихове најмилије:

– Ова привредна и врло креативна манифестација настоји да, у духу празника, промовише локална удружења, установе, физичка лица и мале предузетнике, првенствено кроз њихове производе, имајући у виду труд, креативност, умеће и пре свега оригиналност рукотворина, како би се оне нашле данас пред вама, на овим штандовима Базара. Идеја самог програма Новогодишњег базара јесте да допринесе стварању празничног расположења наших суграђана и да им омогући да на што бољи начин уживају у богато припремљеном културном и забавном програму намењеном за све узрасте, водећи се узором сличних новогодишњих догађаја у великим европским градовима.

Основна сврха ове манифестације је да се дружимо, да уживамо у празничном духу и да размењујемо осмехе и идеје, како би нам ови дани донели оно најлепше што желимо себи и другима. Желим вам свима срећне божићне и новогодишње празнике. Будите задовољни, радосни, пронађите овде неку ситницу за ваш дом, за ваше најдраже, у миру и срећи дочекајте Нову годину и проведите празнике окружени породицом и пријатељима.

За све учеснике Базара, Град је обезбедио бесплатне штандове, који ће бити распоређени унутар шатора са амбијенталним светлом и грејним телима, а за све посетиоце је припремљен богат културно уметнички програм.