U okviru OŠ „Moša Pijade“ u Ivanovu, otvoren je novi vrtić. Rekonstrukciju objekta je finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, dok je Grad Pančevo odvojio sredstva za tehničku dokumentaciju i deo opreme.

Svečanom otvaranju novog vrtića u Ivanovu prisustvovali su pored gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nenad Radić, posebni savetnik i šef kabineta ministra i državni sekretar dr Dušan Kićović, zatim Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, članovi Gradskog veća grada Pančeva zaduženi za obrazovanje Tatjana Božić i za omladinu Nemanja Rotar, direktorka OŠ „Moša Pijade“ Sanja Simić, predsednik MZ Joška Duduj i direktor Doma za kulturu Ivanovo Marko Guran.

Gradonačelnik Saša Pavlov je pozdravio sve prisutne, zahvalio se i tim povodom izjavio:

– Grad Pančevo, kao lokalna samouprava izdvaja 6,37% budžeta za socijalnu i dečju zaštitu. Sprovodimo mere populacione politike za podršku i brigu porodici sa decom, majkama za prvorođeno dete, regresiramo boravak dece u vrtićima i boravak dece na Divčibarima, regresiramo troškove prevoza učenika i mnoge druge. Mi vodimo odgovornu socijalnu politiku i brinemo o svim svojim građanima na teritoriji grada Pančeva. Grad Pančevo želi da obezbedi pristup jednom kvalitetnom predškolskom obrazovanju svoj deci Grada. Ovo je prvi vrtić koji se otvara u ovako jednoj ruralnoj sredini, ovde u Ivanovu, a u narednom periodu očekuje nas otvaranje sličnog vrtića u mestu Banatski Brestovac. To mesto ćemo da dobijemo preuređenjem prostora tamošnje osnovne škole. Početkom septembra dobićemo novi vrtić koji će da nastane rekonstrukcijom stare zgrade u OŠ „Branko Radičević“, a sledeće godine, siguran sam da ćemo ispuniti ono što smo zacrtali i za šta se sad trenutno radi planska dokumentacija, a to je izgradnja novog vrtića kapaciteta za 270 klinaca na prostoru mesne zajednice Strelište – istakao je gradonačelnik.

Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, izrazio je veliko zadovoljstvo što je posetio Ivanovo:

– Danas ove objekte koje imamo priliku da vidimo, počev od igrališta, predškolske ustanove i svega ostalog, možete biti ponosni, jer stojite rame uz rame sa Gradom, odnosno sa institucijama u Gradu Pančevu. Zaista je imalo smisla uložiti nekih 15 miliona u prethodne četiri godine koje ćete vi opravdati. Mi smo vam stvorili uslove, a sada je na vama roditeljima i draga deco da ovi objekti budu puni, a nastavnici koji rade da vam pružaju što kvalitetnije i bolje znanje – rekao je zamenik pokrajinskog sekretara.