У оквиру ОШ „Моша Пијаде“ у Иванову, отворен је нови вртић. Реконструкцију објекта је финансирао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице, док је Град Панчево одвојио средства за техничку документацију и део опреме.

Свечаном отварању новог вртића у Иванову присуствовали су поред градоначелника Панчева Саше Павлова и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Ненад Радић, посебни саветник и шеф кабинета министра и државни секретар др Душан Кићовић, затим Милан Kовачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, чланови Градског већа града Панчева задужени за образовање Татјана Божић и за омладину Немања Ротар, директорка ОШ „Моша Пијаде“ Сања Симић, председник МЗ Јошка Дудуј и директор Дома за културу Иваново Марко Гуран.

Градоначелник Саша Павлов је поздравио све присутне, захвалио се и тим поводом изјавио:

– Град Панчево, као локална самоуправа издваја 6,37% буџета за социјалну и дечју заштиту. Спроводимо мере популационе политике за подршку и бригу породици са децом, мајкама за прворођено дете, регресирамо боравак деце у вртићима и боравак деце на Дивчибарима, регресирамо трошкове превоза ученика и многе друге. Ми водимо одговорну социјалну политику и бринемо о свим својим грађанима на територији града Панчева. Град Панчево жели да обезбеди приступ једном квалитетном предшколском образовању свој деци Града. Ово је први вртић који се отвара у овако једној руралној средини, овде у Иванову, а у наредном периоду очекује нас отварање сличног вртића у месту Банатски Брестовац. То место ћемо да добијемо преуређењем простора тамошње основне школе. Почетком септембра добићемо нови вртић који ће да настане реконструкцијом старе зграде у ОШ „Бранко Радичевић“, а следеће године, сигуран сам да ћемо испунити оно што смо зацртали и за шта се сад тренутно ради планска документација, а то је изградња новог вртића капацитета за 270 клинаца на простору месне заједнице Стрелиште – истакао је градоначелник.

Милан Kовачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине, изразио је велико задовољство што је посетио Иваново:

– Данас ове објекте које имамо прилику да видимо, почев од игралишта, предшколске установе и свега осталог, можете бити поносни, јер стојите раме уз раме са Градом, односно са институцијама у Граду Панчеву. Заиста је имало смисла уложити неких 15 милиона у претходне четири године које ћете ви оправдати. Ми смо вам створили услове, а сада је на вама родитељима и драга децо да ови објекти буду пуни, а наставници који раде да вам пружају што квалитетније и боље знање – рекао је заменик покрајинског секретара.