У уторак, 19. априла 2016. године, свечано је отворен нови фудбалски терен са вештачком травом, на терену Спортско-рекреативног центра Стрелиште (поред Хале спортова) у Панчеву. Граду Панчеву овај терен донирао је Фудбалски савез Србије.

Градоначелник Панчева Саша Павлов обратио се присутнима и захвалио на донацији, изразивши задовољство што је Панчево један од пет градова који се вредним радом и добрим резултатима изборио за овако значајну подршку Фудбалског савеза Србије.

Посебно желим да кажем да је ово још један доказ у прилог тврдњи да је Панчево град спорта, спортских шампиона и младих спортских нада. Сетимо се само Антонова и Грујића који су своје фудбалске каријере започели у панчевачким фудбалским клубовима, на нашим теренима, рекао је Саша Павлов.

Овом приликом обратио се и председник Фудбалског савеза СрбијеТомислав Караџић,  који је рекао

Испред Фудбалског савеза Србије желим да вас срдачно поздравим и да кажем да смо са посебним задовољством ову донацију упутили у Панчево, које из градског буџета издваја значајна средства за спортску инфраструктуру. Наша је жеља да у томе учествујемо и да као савез помогнемо.

Отварању терена присуствовали су члан Градског већа задужен за подручје спорта Александар Фаркаш, као и представници Фудбалског савеза Србије.