Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, prisustvovao je danas svečanom otvaranju manifestacije „Mali sajam sporta“ i Pančevo je prvi grad od deset, gde je za ovu godinu planirano održavanje ove manifestacije. Tom prilikom gradonačelnik Stevanović je pozdravio sve prisutne, organizatore, sportiste i sve učesnike Sajma sporta:

– Drago mi je da se i pored situacije u kojoj se nalazimo već neko vreme, manifestacija Mali sajam sporta održava u Pančevu, gradu sporta, gradu šampiona, sportskih aseva u više disciplina, kolektivnim i individualnim, koji su odličnim rezultatima predstavljali svoj grad na mnogim takmičenjima. Cilj Sajma sporta je promocija više od 30 sportskih disciplina i šansa da se deci približe sve sportske discipline, što je odlična ideja i u velikoj meri će doprineti da se deca i mladi odluče kojom aktivnošću žele da se bave u budućnosti, a mi smo tu za vas.

Otvaranju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i najbolji srpski automobilista Dušan Borković.

„Mali sajam sporta“ organizovan je u saradnji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Pančevo, Saveza za predškolski sport i rekreaciju i Saveza za školski sport Pančeva, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Sajam sporta ima za cilj prezentaciju više od 30 sportskih disciplina deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 1. do 4. razreda. Gradski plato je bio podeljen na sportske punktove i najmlađi sugrađani su imali priliku da prisustvuju demonstraciji borilačkih sportova, sportova sa loptom, streličarskim i streljačkim veštinama, takođe priliku da se oprobaju u kajak-kanu ergonometrima, ronilačkoj opremi, opremi za američki fudbal, mnogim drugim sportskim disciplinama koje su primerene njihovom uzrastu.