Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и омладину, на платоу испред Градске управе града Панчева, свечано је отворио 9. по реду Новогодишњи базар.

Град Панчево ове године организује “9. НОВОГОДИШЊИ БАЗАР” који ће трајати у периоду од 20. децембра до 22. децембра 2019. године. На овај начин желимо да допринесемо стварању празничног расположења у сусрет дочеку Нове 2020. године. На једном месту, на платоу испред Градске управе града Панчева, у том периоду, представиће се велики број локалних произвођача (установа, удружења, предузетника и физичких лица) и биће организован богат културно – уметнички програм, како би наши суграђани могли да уживају у једном новом, другачијем концепту обележавања Нове године, примереном грађанском духу Панчева, а по узору на сличне манифестације у европским градовима.

Концепт Новогодишњег базара је такав да он представља место на којем ће наши суграђани моћи да набаве оно што им је потребно за организацију новогодишње прославе, купе поклоне, али и да уживају у забавним програмима које смо за њих припремили:

  • Новогодишње радионице за децу у холу Градске управе града Панчева током сва три дана трајања Базара;
  • Богат културно – уметнички програм за децу и одрасле на платоу испред Градске управе града Панчева током сва три дана трајања Базара.

На отварању Новогодишњег базара наступали су КУД ,“Станко Пауновић“ – НИС РНП Панчево, Панчевачке Лавице и Кo Ma Majorette, КУД „НЕОЛИТ“ Старчево, КУД „СМ-Чигра“ Опово, Сефкерин, Панчево, Тамбурашки оркестар „Банатски кицоши“ Панчево и КУД „Васил Хаџиманов“ Јабука.