Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину, заједно је са Дејаном Трифуновићем, уметничким директором КУД-а „Станко Пауновић“ НИС РНП, отворила овогодишњи „Етно глас“.

Сусрети изворних певачких група 21. „Етно глас“ који ће бити одржани од 3. до 8. новембра у Панчеву, у оквиру обележавања Дана града, отворени су у Холу Градске управе Града Панчева.

На отварању „Етно гласа“ наступиле су и девојчице из фрулашког триа Хелена Јовановић, Ана Брајовић и Ања Николић, са две мелодије из Панчева и околине.

У оквиру овогодишњег „Етно гласа“ отворена је и изложба “Оглавља жена традиционалних култура Јужног Баната” из збирке Народног музеја Панчево и КУД-а “Станко Пауновић” НИС РНП.

На изложби је могуће видети велики број женских оглавља која су у мултукултуралном друштву, била универзални део националних костима овог подневља чиме су одређивала локални, регионални и културни индентитет. Изложени предмети су из фундуса Народног музеја Панчево, КУД „Станко Пауновић“ НИС РНП као и два изузетна предмета из збирке Музеја Беле Цркве. Аутори изложбе су Светлана Месицки, кустос етнолог и Дејан Трифуновић, уметнички директор КУД Станко Пауновић НИС РНП.

Изложбу је могуће погледати до краја манифестације, до 8. новембра. Програм „Етно гласа“ је разноврстан и одвијаће се на више локација у Панчеву.