У Малој сали Градске управе града Панчева организован је пријем деце града Панчева која ће у телевизијском програму “Србија у ритму Европе” на Првој Српској Телевизији представљати свој град Панчево и Савезну Републику Немачку.

Градоначелник Панчева Саша Павлов је поздравио учеснице које су му овом приликом поклониле слику.

Град Панчево се и ове године такмичи на дечијем музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“. Ово такмичење је највеће дечије музичко такмичење у региону, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу и има традицију дугу већ 10 година. Подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. „Србија у ритму Европе“ је такмичење које окупља децу основног и средњошколског узраста, која, поред свог града, представљају и певају на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије.

Сваке године домаћин такмичења је град који је претходне године однео победу. Сама победа и јесте велики чин за општину која се наредне године треба показати у најбољем могућем светлу, и угостити све амбасадоре, градове такмичаре као и њихове навијаче. На неки начин личи на дечије такмичење „Песма Евровизије“, само у оквиру једне државе и њених градова или општина.

Ове године град Панчево ће представљати Немачку. Аудиције у нашем граду су одржане још почетком године, и одабрани учесници представници.

Наше три представнице су:

1. Зорана Јовановић, ученица другог разреда средње Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“, и она ће својим гласом покушати да покаже град Панчево у најбољем светлу;

2. Тамара Јаковљевић, ученица првог разреда средње Балетске школе „Димитрије Парлић“ и

3. Вишња Малијар, ученица другог разреда средње Балетске школе „Димитрије Парлић“, које ће уз Зорану плесати.

Песма која им је додељена је „Glorious“, немачког бенда „Cascada“ који је са овом песмом представљао Немачку на Песми Евровизије 2013. године.

Kако је песма изузетно енергична и победоносна, наше представнице ће дати све од себе да такву енергију ове године покажу на бини у граду Врању, прошлогодишњем победнику такмичења „Србија у ритму Европе“.