U sredu, 7. septembra 2016. godine u Kabinetu gradonačelnika organizovan je prijem za sportistkinju Anju Crevar, koju su dočekali zamenik gradonačelnika Pančeva Predrag Živković i gradski menadžer Aleksandar Farkaš, povodom njenog učešća na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Anja je, u prisustvu oca Dejana Crevara i predsednika Plivačkog kluba „Dinamo“ Dejana Dragovića, govorila o utiscima sa Olimpijskih igara i o daljim planovima, a bilo je reči i o podršci Grada Pančeva mladoj plivačici.

Najmlađa članica olimpijskog tima Srbije, šesnaestogodišnja Anja, A normu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju ostvarila je na Svetskom prvenstvu za juniore 2015. u Singapuru, u disciplini 400 mešovito, kada je isplivala novi nacionalni rekord Srbije. Crevar je na Olimpijskim igrama plivala u kvalifikacijama na 200 i 400 metara mešovito, da bi na 200 metara zauzela 27, a na 400 metara 20. mesto.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković čestitao je Anji na postignutim rezultatima i poželeo joj mnogo reće i uspeha u daljim takmičenjima.

Gradski menadžer Aleksandar Farkaš rekao je da je Grad Pančevo izdvojio određeni iznos sredstava posredstvom posebne budžetske linije Rio 2016, kako bi sportisti koji ostvare normu za učešće na OI mogli da konkurišu za sredstva.

Zadovoljni smo da smo jedan deo sredstava i mi obezbedili kao Grad i da su klub i na prvom mestu Anja, zadovoljni tim sredstvima i da su ona omogućila da Anja ode u Rio.

Samo pojavljivanje među top klasom plivača nas raduje u tome što će na narednim prvenstvima i naravno na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju možda i zasijati neka medalja, istakao je gradski menadžer.

Anja Crevar izjavila je da je zadovoljna na podršci koju joj je Grad pružio u toku pripremnog perioda:

Velika mi je čast i veoma sam zahvalna na ovom prijemu i želim da se zahvalim na svoj podršci koju mi je Grad pružao prošle godine. Jedino što mi nedostaje je zatvoreni bazen, tj. balonka i ona je uveliko u procesu stavljanja, do decembra će se staviti, tako da ću se, nadam se, imati idealne uslove.

Aleksandar Farkaš rekao je da će radovi na postavljanju balon hale preko otvorenog plivačkog bazena početi u naredne tri nedelje i da je predviđeno da budu završeni do 1. decembra 2016.

Plivači i svi korisnici bazena kojima je potreban olimpijski bazen, odnosno pedesetometarski, neće više morati da idu za Beograd i moći će i u Pančevu da treniraju, a i da imaju više slobodnog vremena, pre svega i Anja, kojoj želimo sve najbolje i iz tog razloga hoćemo da taj balon funkcioniše kako bi ona mogla da ostvari još bolje rezultate, poručio je Farkaš.