У среду, 7. септембра 2016. године у Кабинету градоначелника организован је пријем за спортисткињу Ању Цревар, коју су дочекали заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић и градски менаџер Александар Фаркаш, поводом њеног учешћа на недавно одржаним Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Ања је, у присуству оца Дејана Цревара и председника Пливачког клуба „Динамо“ Дејана Драговића, говорила о утисцима са Олимпијских игара и о даљим плановима, а било је речи и о подршци Града Панчева младој пливачици.

Најмлађа чланица олимпијског тима Србије, шеснаестогодишња Ања, А норму за учешће на Олимпијским играма у Рију остварила је на Светском првенству за јуниоре 2015. у Сингапуру, у дисциплини 400 мешовито, када је испливала нови национални рекорд Србије. Цревар је на Олимпијским играма пливала у квалификацијама на 200 и 400 метара мешовито, да би на 200 метара заузела 27, а на 400 метара 20. место.

Заменик градоначелника Предраг Живковић честитао је Ањи на постигнутим резултатима и пожелео јој много реће и успеха у даљим такмичењима.

Градски менаџер Александар Фаркаш рекао је да је Град Панчево издвојио одређени износ средстава посредством посебне буџетске линије Рио 2016, како би спортисти који остваре норму за учешће на ОИ могли да конкуришу за средства.

Задовољни смо да смо један део средстава и ми обезбедили као Град и да су клуб и на првом месту Ања, задовољни тим средствима и да су она омогућила да Ања оде у Рио.

Само појављивање међу топ класом пливача нас радује у томе што ће на наредним првенствима и наравно на следећим Олимпијским играма у Токију можда и засијати нека медаља, истакао је градски менаџер.

Ања Цревар изјавила је да је задовољна на подршци коју јој је Град пружио у току припремног периода:

Велика ми је част и веома сам захвална на овом пријему и желим да се захвалим на свој подршци коју ми је Град пружао прошле године. Једино што ми недостаје је зaтворени базен, тј. балонка и она је увелико у процесу стављања, до децембра ће се ставити, тако да ћу се, надам се, имати идеалне услове.

Александар Фаркаш рекао је да ће радови на постављању балон хале преко отвореног пливачког базена почети у наредне три недеље и да је предвиђено да буду завршени до 1. децембра 2016.

Пливачи и сви корисници базена којима је потребан олимпијски базен, односно педесетометарски, неће више морати да иду за Београд и моћи ће и у Панчеву да тренирају, а и да имају више слободног времена, пре свега и Ања, којој желимо све најбоље и из тог разлога хоћемо да тај балон функционише како би она могла да оствари још боље резултате, поручио је Фаркаш.