Данас је у Градској управи града Панчева одржано предавање за ученике 3. и 4. разреда средњих школа, на тему безбедности младих у саобраћају.

Одељење за саобраћај Градске управе и Kомитет за безбедност саобраћаја града Панчева, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије реализују пројекат под називом „Још увек возим“. У склопу пројекта предавачи, који су трајни инвалидитет стекли у саобраћајним незгодама, преношењем личног искуства кроз интеракцију са младима, говоре о озбиљности последица саобраћајних незгода и ризичним понашањима у саобраћају.

Ученици су имали прилике да кроз предавање и кратке филмове, које су им презентовали Душко Пешић, начелник одељења за превенцију и едукацију Агенције за безбедност саобраћаја и Славиша Савић, представник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, сазнају више о безбедности у саобраћају.

Овакав вид едукације оцењен је највишим оценама и као такав постао је део превентивних активности усмерен пре свега ка лицима која тек постају возачи.