Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, svečano je otvorila, u nedelju, 22. maja, 64. Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola, po naučnim disciplinama, koje je organizovano u Gimnaziji „Uroš Predić“ Pančevo:

– Posebno mi je drago što je grad Pančevo, zajedno sa Centrom za talente „Mihajlo Pupin“, koji je među najuspešnijim u našoj zemlji, domaćin i ove godine državnom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola. Pozdravljam učenike iz Niša, Vranja, Bora, Loznice, Beograda, Čačka, Kikinde i naravno domaćine iz Pančeva. Dobro došli u naš grad i našu gimnaziju koja je iznedrila mnoge naučnike, književnike, umetnike, pa i vama želim da ostvarite svoje snove u budućnosti onako kako želite. Srećno na takmičenju, ostavite tremu i uzbuđenje za neku drugu priliku, a mi smo tu da vas uvek i u svemu podržimo.

Domaćin 64. Državnog takmičenja talentovanih učenika srednjih škola, po naučnim disciplinama je Centar za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva. Učestvovalo je 195 učenika iz cele Srbije, koji su se takmičili u 13 osnovnih naučnih disciplina. To su deca iz: RCT Vranje, RCT Niš, RCT Čačak, RCT Loznica, RCT Bor, RCT Beograd 1, RCT Beograd 2 i RCT “Mihajlo Pupin” (RCT “Dušan Vasiljev” iz Kikinde, kao odeljenje RCT “Mihajlo Pupin”).