У Панчеву је у недељу 4. јула 2021. одржана је прва „Вајфертова улична трка“ у којој је учествовало 500 учесника из целе Србије и још 12 земаља.

У оквиру „Вајфертове трке“ одржана је трка особа са инвалидитетом или са отежаним кретањем на 400 метара, трка предшколаца за дечаке и девојчице на 100 метара, трка основаца први и други разред за дечаке и девојчице на 250 метара, трка основаца трећи и четврти разред за дечаке и девојчице на 300 метара, трка основаца за пети и шести разред за дечаке и девојчице на 400 метара и трка основаца седми и осми разред за дечаке и девојчице на 800 метара.

Након свечаног отварања „Вајфертове трке“, одржана је главна трка на 4 километра за мушкарце и жене и главна трка на 10 километара за мушкарце и жене. Главне трке отворио је градоначелник Панчева Александар Стевановић:

– Изузетно сам поносан што ми је припала част да отворим главни догађај, односно главну трку на данашњој манифестацији. По први пут се у Панчеву одржава велика улична „Вајфертова трка“. Ово је велика ствар за град Панчево. Из 12 земаља више од 500 учесника се одазвало позиву организатора којима се захваљујем на труду да овакву уличну трку организују. Без Атлетског клуба „Панонија“ и без Туристичке организације града Панчева једна оваква спортска манифестација не би била могућа. Хвала им што су у нашем граду уприличили једну манифестацију овог типа, јер заиста у овом периоду када је епидемија корона вируса и даље на снази, ово је нешто што нам свима треба и што је за здравље свих нас, рекао је градоначелник Стевановић.