Седница Стручно-оперативног тима за одбрану од снега и снежних наноса Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева одржана је у понедељак, 04. јануара 2016. године, са почетком у 11:00 часова у згради Градске управе. Седницом је председавао Саша Левнајић, заменик команданта Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева и заменик градоначелника, а на састанку су били присутни представници јавних и јавно-комуналних предузећа, Војске РС и полиције и остали субјекти задужени за одржавање локалних саобраћајница.

Заменик команданта Градског штаба Саша Левнајић изјавио је:

Имајући у виду временске прилике, тј. снежне падавине које су почеле у ноћи између суботе и недеље у нашем граду, одржали смо данас састанак на којем смо затражили од свих јавно-комуналних предузећа и осталих субјеката који учествују у пословима чишћења снега и одржавања путева да поднесу извештај како бисмо утврдили да ли су преузели све мере и какво је стање на терену. Сви путеви су проходни, није било застоја, било је мало краћих задржавања и закашњења на линијама АТП-а, међутим, од јутрос саобраћај функционише без проблема. Оно о чему смо посебно разговарали на данашњем састанку јесте најављена ледена киша која се очекује по подне и увече. Наложено је свим јавним предузећима и субјектима који се баве одржавањем путевима да предузму све неопходне мере, да се посипањем соли и ризле на путеве спречи настајање било каквих проблема у саобраћају. Наравно, уколико то буде могуће у зависности од временских прилика, с обзиром на то да су температуре прилично ниске, а да со делује само до -7 степени. Очекујемо да у току поподнева и ноћи неће бити проблема и да ће све функционисати као и до сада, рекао је Левнајић.

Надлежне екипе и неопходна механизација су на терену, сви субјекти су ангажовани и налазе се у приправности у случају потребе. Стручно-оперативни тим као оперативни орган Градског штаба у контакту је са свим надлежним субјектима, те ће у свакој ситуацији бити упознат са стањем на терену и предузимаће потребне мере за решавање евентуалних проблема.

 

sednica staba za vanredne situacije