Савет за родну равноправност Скупштине града Панчева и удружење жена „Панчевачке маме“, уз подршку града Панчева, организовали су манифестацију поводом дана жена „Осмомартовска рапсодија“ у Народној башти, дружење уз музику, поезију, едукативне радионице и вожњу фијакером.

Ивана Росић, председница Савета за родну равноправност, свим суграђанкама је честитала 8. март и пожелела добро здравље, да суграђанке буду храбре, успешне, вољене и задовољне:

– Данас се налазимо у Народној башти где Савет за родну равноправност Скупштине града Панчева, град Панчево и удружење жена “Панчевачке маме”, организује „Осмомартовску рапсодију“, као поклон свим дамама у нашем граду. Све грађанке и грађани имаће прилику да чују хор и оркестар Музичке школе „Јован Бандур“, као и бенд „X Bend“ који ће забављати наше суграђане. Такође, с обзиром на то да Савет за родну равноправност већ трећу годину заредом организује песнички конкурс под називом „Најлепше речи о њој“, имаћемо прилику да чујемо и прва три места којима ће бити уручене награде.

Народна башта је била посебно украшена, а за украшавање су заслужна деца из ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Васа Живковић“, ШОСО „Мара Мандић“ и Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“, кaо и за симболичне поклоне којима су обрадовали даме, а посетиоцима презентовали својеручне радове.

Публици су се представили оркестар наставника и ђака Музичке школе „Јован Бандур“, хор средње музичке школе „Јован Бандур“, Бенд „Bend X“ и било је уприличено читање победничких песама по песничком конкурсу Савета за родну равноправност“ Скупштине града Панчева „Најлепше речи о њој“ и уручивање награда за прва три места.

Такође, Диспанзер за здравствену заштиту жена Дома здравља Панчево поставио је пункт за самозаказивање мамографских прегледа за све жене од 50 до 69 година у оквиру пројекта „Мамографију само сама закажи“.