U utorak 08. oktobra 2019. godine u holu zgrade Gradske uprave grada Pančeva od 10 časova održana je manifestacija “Čepom do osmeha”, koju su organozovali istoimeno udruženje u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva i PU “Dečja radost”.

Manifestacija je imala humanitarni i edukativni karakter, a deca su kroz prigodne radionice imali priliku da daju doprinos i pruže podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, a ujedno da uče i o reciklaži.

Sredstva prikupljena od plastičnih čepova koristiće se u humanitarne svrhe, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju.

Manifestaciji “Čepom do osmeha”, u okviru obeležavanja Dečje nedelje, prisustvovalo je oko 100 dece iz vrtića “Ljiljan”, “Lasta” i “Leptirić” iz grada Pančeva.

Dečja nedelja započela je u Pančevu 05. oktobra 2019. godine tradicionalnom manifestacijom “Boje ruja” koju organizuju Planinarsko društvo “Jelenak” u Omladinskom naselju Čardak, gde su u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva, Savezom za školski sport i “SMS” fitnes centrom organizovali niz sportskih i edukativnih aktivnosti za decu i mlade, dok je u Kulturnom centru Pančevo istog dana izvedena dečja predstava “Guska na mesecu” – pozorišta “Zvezdica” iz Zrenjanina.