У уторак 08. октобра 2019. године у холу зграде Градске управе града Панчева од 10 часова одржана је манифестација “Чепом до осмеха”, коју су органозовали истоимено удружење у сарадњи са Канцеларијом за младе града Панчева и ПУ “Дечја радост”.

Манифестација је имала хуманитарни и едукативни карактер, а деца су кроз пригодне радионице имали прилику да дају допринос и пруже подршку појединцима и породицама особа са инвалидитетом, а уједно да уче и о рециклажи.

Средства прикупљена од пластичних чепова користиће се у хуманитарне сврхе, како би се особама са инвалидитетом омогућило лакше функционисање у свакодневном животу и образовању.

Манифестацији “Чепом до осмеха”, у оквиру обележавања Дечје недеље, присуствовало је око 100 деце из вртића „Љиљан“, „Ласта“ и „Лептирић“ из града Панчева.

Дечја недеља започела је у Панчеву 05. октобра 2019. године традиционалном манифестацијом „Боје руја“ коју организују Планинарско друштво „Јеленак“ у Омладинском насељу Чардак, где су у сарадњи са Канцеларијом за младе града Панчева, Савезом за школски спорт и „СМС“ фитнес центром организовали низ спортских и едукативних активности за децу и младе, док је у Културном центру Панчево истог дана изведена дечја представа „Гуска на месецу“ – позоришта „Звездица“ из Зрењанина.