Konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva, na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano predsedništvo održana je 19. maja 2016. godine.

Na osnovu izveštaja o dodeli odborničkih mandata i izdavanju uverenja odbornicima, na današnjoj sednici povrđeni su mandati za 70 odbornika Skupštine grada Pančeva, koji su davanjem svečane izjave započeli svoj mandat.

Za predsednika Skupštine grada Pančeva izabran je Tigran Kiš, diplomirani pravnik iz Pančeva, odbornik Srpske napredne stranke koji će biti na stalnom radu, za zamenicu predsednika Skupštine grada Pančeva izabrana je Vesna Arsenović, ekonomski tehničar iz Pančeva, odbornica Srpske napredne stranke, za sekretara Skupštine izabrana je Mirjana Jocić, diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara Skupštine grada izabrana je Sanja Popović, diplomirani pravnik iz Pančeva.

Na prvoj sednici Skupštine grada Pančeva održanoj odmah nakon Konstitutivne sednice za gradonačelnika grada Pančeva izabran je Saša Pavlov. Gradonačelnik je ujedno i predsednik Gradskog veća grada Pančeva. Na predlog kandidata za gradonačelnika grada Pančeva, Skupština grada Pančeva izabrala je za zamenika gradonačelnika Predraga Živkovića i članove Gradskog veća grada Pančeva. Gradsko veće grada Pančeva izabrano je u sledećem sastavu:

1. Katarina Banjai, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj

2. Aleksandar Stevanović, za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj

3. Mr Tatjana Božić, za obrazovanje

4. Dr Mirela Petrović, za zdravstvo

5. Nemanja Rotar, za kulturu i omladinu

6. Zorica Repac, za selo, poljoprivredu i ruralni razvoj

7. Milenko Čučković, za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku

Svi članovi Gradskog veća će biti na stalnom radu.

Na prvoj sednici Skupštine doneta su i rešenja o izboru Komisije za mandatna pitanja, Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada Pančeva, usvojen predlog Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Pančeva i Odluke o izvršnim organima grada Pančeva. Takođe, doneta su rešenja o imenovanju Maje Vitman za vršioca dužnosti direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo,  za vršioca dužnosti direktora JKP „Higijena“ Pančevo imenovan je Milan Stanišić, a za vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra Pančeva imenovan je Nemanja Bogdanov.