Konstitutivna sednica Skupštine grada Pančeva, održana je 21. avgusta 2020. godine, na kojoj su potvrđeni mandati odbornicima i izabrano predsedništvo i izvršni organi grada Pančeva.

Za predsednika Skupštine grada Pančeva izabran je Tigran Kiš, diplomirani pravnik iz Pančeva, odbornik Srpske napredne stranke koji će biti na stalnom radu, za zamenicu predsednika Skupštine grada Pančeva izabrana je Branka Petrović, diplomirani ekonomista iz Pančeva, odbornica Srpske napredne stranke, za sekretara Skupštine izabrana je Mirjana Jocić, diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara Skupštine grada izabrana je Sanja Popović, diplomirani pravnik iz Pančeva.

Za gradonačelnika grada Pančeva izabran je Aleksandar Stevanović. Rođen je 1986. godine u Subotici. Školovao se u Pančevu, gde je završio OŠ „Miroslav Antić“ i Gimnaziju „Uroš Predić“, a nakon toga Fakultet za graditeljski menadžment Univerziteta Union u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog inženjera.

Gradonačelnik je ujedno i predsednik Gradskog veća grada Pančeva. Na predlog kandidata za gradonačelnika grada Pančeva, Skupština grada Pančeva izabrala je za zamenicu gradonačelnika Draganu Kuprešanin, diplomiranu pravnicu i članove Gradskog veća grada Pančeva. Gradsko veće grada Pančeva izabrano je u sledećem sastavu:

1. Katarina Banjai, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj
2. Predrag Živković, za saobraćaj i komunalnu delatnost
3. Mr Tatjana Božić, za obrazovanje
4. Žarko Dakić, za lokalnu samoupravu i informacione tehnologije
5. Marija Jević, za kulturu i omladinu
6. Vladislava D. Maksimović, za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj
7. Milenko Čučković, za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku

Na današnjoj sednici potvrđeni su mandati za 70 odbornika Skupštine grada Pančeva, koji su davanjem svečane izjave započeli svoj mandat.

Na prvoj sednici Skupštine doneta su i rešenja o izboru Komisije za mandatna pitanja, Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada Pančeva.