У Градској управи града Панчева данас, 27. јуна 2018. године, одржана је конференција за медије поводом манифестације „Културно лето“ у Панчеву. На конференцији су говорили Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и омладину, Марија Јевић, директорка Дома омладине Панчево, Мирослав Бирцлин, директор Народног музеја Панчево, Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево, Бобан Танасијевић, уредник музичког програма Културног центра Панчево и Дејан Боснић, директор Градске библиотеке Панчево.

Град Панчево је и ове, као и претходних година, определио средства у буџету града, како би током јула и августа месеца обрадовали наше суграђане и драге госте програмима у склопу манифестације „Културно лето“ у Панчеву.

За ову намену издвојено је 1.100.000,00 динара, а у програму учествују Културни центар Панчева, Народни музеј, Градска библиотека, Дом омладине, а ове године се придружује и Туристичка организација Панчева. Међутим, и Домови култура у насељеним местима такође учествују и припремају програм за ово лето.

Програм ће се одвијати на неколико пунктова у граду, на Летњој сцени Народног музеја тј. дворишту Народног музеја публика ће имати прилике да погледа позоришне представе мањег формата, у Градској библиотеци ће бити организовани књижевни сурети, на платоу испред Културног центра Панчева музички програм, а на летњој сцени Дома омладине музички програм намењен пре свега младима.

„Културно лето“ ће трајати од 01. јула до 31. августа 2018. године. Више информација можете погледати на следећем линку и напомена је да организатори задржавају право измене програма.

Програм „Културно лето“