Projekat pod nazivom „Trening bezbedne vožnje za vozače motocikala“ uspešno je realizovan dana 19.06.2017. godine u Pančevu. Projekat, za koji je vladalo veliko interesovanje i kroz koji je uspešno prošlo preko 20 motociklista, usmeren je ka smanjenju broja stradalih vozača motocikala na teritoriji grada Pančeva.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Asocijacija za bezbednost motociklista i Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, organizovali su teorijski deo treninga u Gradskoj upravi grada Pančeva, dok je praktična obuka sprovedena na poligonu ATP-a u Skadarskoj ulici.

Učesnici treninga su, uz pomoć iskusnih predavača i instruktora, savladavali napredne veštine vožnje i upravljanja, tehniku kontrole gasa i kvačila kao i pravilnu tehniku kočenja, sticali znanja o panašanju motocikla u pravcu i krivini, vežbali izbegavanje opasnih situacija, upoznali faktore rizika pri vožnji dvotočkaša, izvodili vežbe održavanja ravnoteže, saznali kako se motocikl i motociklista pripremaju za vožnju, a sve u cilju podizanja nivoa spretnosti upravljanja motociklom a time i smanjenja mogućnosti učestvovanja u saobraćajnim nezgodama.

Projekat se sprovodi u 13 gradova u Srbiji, a do sada je ovakve treninge pohađalo skoro 200 motociklista.
U sklopu projekta održano je i edukativno predavanje za učenike Mašinske škole Pančevo.