U subotu 22. juna 2019. godine, održan je besplatan Trening bezbedne vožnje za motocikliste, u organizaciji Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i JKP „ATP Pančevo“.

Na otvaranju teorijskog dela obuke, učesnicima su se obratili Ivan Bojović i Tomislav Petrović iz Sektora za prevenciju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Srđan Polovina iz Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva.

Instruktori preduzeća „Koncept 192“ su nakon uvodnog obraćanja, održali predavanje na temu bezbednosti motociklista u saobraćaju, sa akcentom na faktorima rizika stradanja motociklista i značaju upotrebe zaštitne opreme.

Praktični deo obuke je održan na poligonu JKP „ATP Pančevo“, na kojem su učesnici, sa sertifikovanim instruktorima uvežbavali tehnike bezbedne vožnje u simuliranim uslovima – vežbe u krugu, manipulacija motociklom, pravilna upotreba kočnica, pravilno sedenje, tehnike izbegavanja prepreka, uvežbavanje „likova“ i slično.

Nakon treninga, učesnicima su dodeljene prigodne nagrade – sigurnosni reflektujući prsluci, majice, privesci za ključeve, bedževi i brošure, a najboljim polaznicima su podeljene i kacige.

Na treningu su aktivno učešće imali predstavnici moto kluba „Coyote“ iz Pančeva, koji su dali doprinos ovakvom vidu edukacije namenjenom motociklistima.

Trening bezbedne vožnje je organizovan u cilju promocije i povećanja bezbednosti motociklista kao ugrožene kategorije učesnika u saobraćaju.

Nakon 2017. godine, ovo je drugi put da se ovakav trening održava u našem gradu, a želja je da ovakva obuka za motocikliste bude redovna aktivnost koju bi sprovodio Grad Pančevo.