У суботу 22. јуна 2019. године, одржан је бесплатан Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте, у организацији Kомитета за безбедност саобраћаја града Панчева, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и ЈKП „АТП Панчево“.

На отварању теоријског дела обуке, учесницима су се обратили Иван Бојовић и Томислав Петровић из Сектора за превенцију Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Срђан Половина из Одељења за саобраћај Градске управе града Панчева.

Инструктори предузећа „Kонцепт 192“ су након уводног обраћања, одржали предавање на тему безбедности мотоциклиста у саобраћају, са акцентом на факторима ризика страдања мотоциклиста и значају употребе заштитне опреме.

Практични део обуке је одржан на полигону ЈKП „АТП Панчево“, на којем су учесници, са сертификованим инструкторима увежбавали технике безбедне вожње у симулираним условима – вежбе у кругу, манипулација мотоциклом, правилна употреба кочница, правилно седење, технике избегавања препрека, увежбавање „ликова“ и слично.

Након тренинга, учесницима су додељене пригодне награде – сигурносни рефлектујући прслуци, мајице, привесци за кључеве, беџеви и брошуре, а најбољим полазницима су подељене и кациге.

На тренингу су активно учешће имали представници мото клуба „Coyote“ из Панчева, који су дали допринос оваквом виду едукације намењеном мотоциклистима.

Тренинг безбедне вожње је организован у циљу промоције и повећања безбедности мотоциклиста као угрожене категорије учесника у саобраћају.

Након 2017. године, ово је други пут да се овакав тренинг одржава у нашем граду, а жеља је да оваква обука за мотоциклисте буде редовна активност коју би спроводио Град Панчево.