Рукометни клуб „Динамо“ је уз подршку Града Панчева, Савеза за школски спорт Панчевo и Рукометног савеза Србије од 2017. године покренуо пројекат „Једна мала лопта може покренути дечији свет“ за све ученике других и трећих разреда основне школе са циљем подржавања свеукупног правилног развоја
деце и њиховог укључивања у систем редовног вежбања кроз спорт.

Данас, 06. јуна 2019. године у периоду од 9:00 до 12:00 часова у Хали спортова „Стрелиште“ одржан је међушколски турнир у МИНИ рукомету за ученике других и трећих разреда основних школа које учествују у пројекту.

Награде је учесницима турнира у МИНИ рукомету доделио градоначелник Панчева Саша Павлов и честитао свим ученицима:

– Предивна акција Савеза за школски спорт, као и све остале акције Савеза које ми као локална самоуправа подржавамо. Ова акција је мало специфична по питању одабира спорта. Реч је о мини рукомету који није такмичарски спорт, не збрајају се резултати, већ су сви победници. Мини рукомет је управо због тога намењен деци нижих разреда основне школе, других и трећих, где сви могу доћи до изражаја без обзира на предиспозиције. Надам се да ће доста деце одавде наставити да тренира рукомет или неки други спорт. Важно је да деца науче и схвате да је врло важно бавити се спортом, пре свега због правилног одрастања, а онда ништа мање важно, и због другарства, због одрастања у психолошком смислу и схватања да и порази у животу нису толико страшни и да могу да воде до неке сутрашње победе.