Rukometni klub „Dinamo“ je uz podršku Grada Pančeva, Saveza za školski sport Pančevo i Rukometnog saveza Srbije od 2017. godine pokrenuo projekat „Jedna mala lopta može pokrenuti dečiji svet“ za sve učenike drugih i trećih razreda osnovne škole sa ciljem podržavanja sveukupnog pravilnog razvoja
dece i njihovog uključivanja u sistem redovnog vežbanja kroz sport.

Danas, 06. juna 2019. godine u periodu od 9:00 do 12:00 časova u Hali sportova „Strelište“ održan je međuškolski turnir u MINI rukometu za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola koje učestvuju u projektu.

Nagrade je učesnicima turnira u MINI rukometu dodelio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i čestitao svim učenicima:

– Predivna akcija Saveza za školski sport, kao i sve ostale akcije Saveza koje mi kao lokalna samouprava podržavamo. Ova akcija je malo specifična po pitanju odabira sporta. Reč je o mini rukometu koji nije takmičarski sport, ne zbrajaju se rezultati, već su svi pobednici. Mini rukomet je upravo zbog toga namenjen deci nižih razreda osnovne škole, drugih i trećih, gde svi mogu doći do izražaja bez obzira na predispozicije. Nadam se da će dosta dece odavde nastaviti da trenira rukomet ili neki drugi sport. Važno je da deca nauče i shvate da je vrlo važno baviti se sportom, pre svega zbog pravilnog odrastanja, a onda ništa manje važno, i zbog drugarstva, zbog odrastanja u psihološkom smislu i shvatanja da i porazi u životu nisu toliko strašni i da mogu da vode do neke sutrašnje pobede.