Град Панчево у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организовао је Сајам запошљавања у циљу повећања видљивости мера и програма у области унапређења запошљавања у Панчеву.

„Град Панчево у оквиру локалног акцијског плана запошљавања спроводи укупно седам мера. Једна од мера је и Сајам запошљавања који на жалост нисмо могли да организујемо у претходне две године, због епидемијске ситуације. На штанду града Панчева доступне су информације у вези са отвореним јавним позивом који се односи на мере активне политике запошљавања „Самозапошљавање“ и „Отварање нових радних места“. Оно што је важно је да корисницима средства за самозапошљавање град Панчево обезбеђује поред финансијске и правну помоћ, саветодавну помоћ приликом регистровања предузећа, али и књиговодствену бесплатну подршку 12 месеци. Осим самозапошљавања, имамо подстицајне мере попут стручне и студентске летње праксе. Такође, из буџета Града издвајају се средства за меру „Покретање бизниса“ у износу до 500 хиљада динара, а укупно за буџет Локалног акцијског плана запошљавања у овој години опредељено је 13.500.000 динара“ рекао је Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за рад, запошљавање и социјалну политику, приликом свечаног отварања Сајма.

Сви заинтересовани посетиоци су на штанду Националне службе за запошљавање могли да добију информације о услугама и програмима које установа пружа.

„На штанду Националне службе за запошљавање сви заинтересовани могу да добију одговоре на питања о услугама и актуелним програмима Службе, као и стручне савете у писању радне биографије“, објаснила је Јелена Шиник в.д. директора у панчевачкој филијали НСЗ и истакла да је највећа потражња за касирима, машинским и електро техничарима, сарадницима у осигурању, магационерима, али да се траже на тржишту рада и индустријски инжењери у производњи, инжењери квалитета, грађевине, специјалисти за логистику, рачуновође, кувари, конобари и посластичари.

На Сајму запошљавања у 2022. години су се представила 32 послодавца који намеравају да запосле нове раднике, а у понуди је било 270 нових радних места.