Sajam volontiranja „VolonterizaKcija“ održan je u subotu, 5. decembra 2015. godine, u dvorani „Apolo“, na kom su građanke i građani Pančeva imali prilike da se upoznaju i povežu sa organizacijama i ustanovama kojima su potrebni volonteri.

Na otvaranju sajma obratili su se član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković, izvršni direktor UG „Connecting people“ Deniz Hoti, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Pančeva Marija Komanov, a članice žirija za dodelu godišnjih volonterskih nagrada Marijana Jović iz Ženske mirovne grupe, i Nataša Lenđel, predsednica Kompas-a, proglasile su dobitnike i uručile im nagrade.

Nakon dobrodošlice Deniza Hotija posetiocima sajma, koji se održava treću godinu zaredom, član Gradskog veća Marko Radaković poručio je da će grad nastaviti da podržava ovu i slične inicijative, omladinske organizacije i volontiranje. Marija Komanov, ispred Kancelarije za mlade, istakla je značaj programa organizacija civilnog društva, neformalnog obrazovanja, aktivizma i poželela svim aktivistima da ne odustaju jer se nalaze na pravom putu.

Organizatori su najavili i kreiranje onlajn platforme na kojoj će građani širom Balkana moći da se prijave za neku od aktuelnih volonterskih aktivnosti u njihovoj blizini.

Sajam volontiranja „VolonterizaKcija“ pod sloganom „Učinimo sve(t) boljim“ deo je projekta „Volontiraj! Poentiraj!“, koji realizuje udruženje „Connecting people“ u partnerstvu sa Regionalnim volonterskim centrom Pančevo, kao i uz podršku Grada Pančeva posredstvom Konkursa za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti brige o mladima grada Pančeva za 2015. godinu.