Сајам волонтирања „ВолонтеризаКција“ одржан је у суботу, 5. децембра 2015. године, у дворани „Аполо“, на ком су грађанке и грађани Панчева имали прилике да се упознају и повежу са организацијама и установама којима су потребни волонтери.

На отварању сајма обратили су се члан Градског већа задужен за омладину Марко Радаковић, извршни директор УГ „Connecting people“ Дениз Хоти, координаторка Канцеларије за младе града Панчева Марија Команов, а чланице жирија за доделу годишњих волонтерских награда Маријана Јовић из Женске мировне групе, и Наташа Ленђел, председница Компас-а, прогласиле су добитнике и уручиле им награде.

Након добродошлице Дениза Хотија посетиоцима сајма, који се одржава трећу годину заредом, члан Градског већа Марко Радаковић поручио је да ће град наставити да подржава ову и сличне иницијативе, омладинске организације и волонтирање. Марија Команов, испред Канцеларије за младе, истакла је значај програма организација цивилног друштва, неформалног образовања, активизма и пожелела свим активистима да не одустају јер се налазе на правом путу.

Организатори су најавили и креирање онлајн платформе на којој ће грађани широм Балкана моћи да се пријаве за неку од актуелних волонтерских активности у њиховој близини.

Сајам волонтирања „ВолонтеризаКција“ под слоганом „Учинимо све(т) бољим“ део је пројекта „Волонтирај! Поентирај!“, који реализује удружење „Connecting people“ у партнерству са Регионалним волонтерским центром Панчево, као и уз подршку Града Панчева посредством Конкурса за су/финансирање програма и пројеката од јавног интереса у области бриге о младима града Панчева за 2015. годину.