На платоу испред Градске управе града Панчева одржан је пети Сајам спорта који организује Спортски савез Панчево у сарадњи са Савезом за школски спорт Панчева и Панчевачки савез за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију, уз подршку града Панчева. На манифестацији „Сајам спорта у Граду спорта 2022“ презентовано је 30 спортских дисциплина деци предшколског и млађег школског узраста, од 1. до 4. разреда, са циљем да се што више деце укључи у спорт.

„Сајам спорта у Граду спорта 2022“ је свечано отворио Слободан Битевић, председник Спортског савеза Панчева и захвалио се свој деци, родитељима, спортским радницима на учешћу, као и свима који су подржали ову манифестацију.

„Спортски сaвез Панчево броји преко 15.000 регистрованих спортиста, више од 260 спортских клубова и преко 30 различитих спортских дисциплина, што нас чини веома поносним. Сајам спорта је шанса да се деци приближе све спортске дисциплине и да свако дете одабере спорт којим ће се бавити у будућности, а у томе је најважнија улога свих спортских, просветних и привредних субјеката града Панчева“, рекао је Слободан Битевић том приликом.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је у обраћању присутнима истакао, да као што је и сам назив манифестације „Сајам спорта у Граду спорта 2022“, Панчево јесте град спорта.

„Ово је једна од најлепших и најмасовнијих манифестације која омогућава да се деца укључе у спорт, да развијају своје тело, свој дух и стекну здраве животне навике. Неки од њих ће постати нови шампиони, попут Слободана Битевића, Душана Борковића, Ање Цревар, Андрее Стојадинов. Град Панчево ће увек подржавати овакве манифестације, али и све спортске клубове и спортске раднике који чине наш град градом спорта. Наставићемо да улажемо у спортску инфраструктуру, да реконструишемо и градимо нове спортске објекте, како би што већи број наше деце могао да се бави спортом и да наш град и даље са поносом носи епитет града спорта, града европских и светских шампиона“, нагласио је Александар Стевановић.

Манифестацију је подржало и Министаство унутрашњих послова Репубике Србије, а Владимир Илић, помоћник министра је истакао значај Спортске јединице полиције, која је и учествовала.

У оквиру манифестације „Сајам спорта у Граду спорта 2022“ одржана је и трка „Брзином до Звезда“ за девојчице и дечаке 3. и 4. разреда основношколског узраста. Победници ће своји своју школу и град Панчево представљати на финалном такмичењу у јуну месецу у Београду.

Посетиоци су имали прилику да присуствују демонстрацији борилачких спортова, спортова са лоптом, стреличарским и стрељачким вештинама, пробају ронилачку и опрему за амерички фудбал, као и да се опорбају у кајак-кану ергонометрима, и многим другим спортским дисциплинама које су примерене њиховом узрасту.