У понедељак, 19. септембра 2016. године, у Зеленом салону Градске управе одржан је пријем за писца Вулета Журића, добитника Андрићеве награде за 2015. годину за књигу приповедака „Тајна црвеног замка“, кога је дочекао члан Градског већа задужен за културу и омладину Немања Ротар.

Члан Градског већа честитао је панчевачком писцу на овом значајном признању, једнoj од најрепрезентативнијих награда у нашој земљи:

Драгоцено је када неко добије овакву награду, поготово што ју је добио наш суграђанин за свој рад. Вуле је врло активан на књижевном пољу и не само као писац већ и као човек који организује књижевни живот у Панчеву, као и у Београду и потпуно је предан том послу.

Велико ми је задовољство да можемо да примимо књижевника овде. Мало смо до сада уметника угостили, али та пракса се мења, од сада ћемо наше људе из света уметности, књижевности, из друштвене сфере која је мало скрајнута, пошто живимо у времену које је пре свега окренуто материјалној страни живота, а не смемо да је заборавимо, јер управо је духовна компонента нешто што даје смисао животу, поручио је Ротар.

Вуле Журић рекао је:

Лепо је када осетите да неко то заиста озбиљно прати и да је важно да се окупимо, не зато што је реч о мени, него уопште, лепо је као место давања доброг сигнала онима који ће у будућим месецима, годинама исто бити овако примљени и ја бих волео да то постане пракса јер чини ми се да Панчево има све више оних који то заслужују.

Журић је истакао да у Панчеву поред бројних уметника, постоји и неколико културних институција које се истичу добрим радом и настоје да на разне начине помогну развој културе, као и да се нада да ће, када је о књижевности и књижевним програмима реч, заједничким радом и предлозима, ова област још више напредовати и истакао „Мајске дане књиге“ као књижевну манифестацију, готово фестивал, са великим потенцијалом.