Povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Košarkaškog kluba „Dinamo“, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradski menadžer Aleksandar Farkaš primili su u petak, 30. septembra 2016. godine, u Kabinetu gradonačelnika, predsednika kluba Marina Perića, sportskog direktora kluba i člana Upravnog odbora Darka Jovičića, kao i sadašnje i nekadašnje članove kluba.

Gradonačelnik je gostima poželeo dobrodošlicu i najstarijem pančevačkom košarkaškom klubu čestitao na jubileju, značajnom i za klub i za grad. Pavlov se osvrnuo na istoriju i postignuća kluba i pohvalio njegove aktuelne aktivnosti, koje su usmerene na rad sa mlađim kategorijama, istakavši važnost uloge kluba u povećanju učešća mladih u sportu.

Danas da bilo koji kolektiv, a pogotovo sportski, postoji i kontinuirano funkcioniše 70 godina, to je zaista za svaku pohvalu, ne samo za taj klub, za uprave, igrače tog kluba, nego i za lokalnu samoupravu. Nešto što postoji 70 godina je, po automatizmu, brend te sredine koja je iznedrila takav klub, sportske radnike i igrače, a dosta je njih bilo u plejadi igrača Košarkaškog kluba „Dinamo“, i to većina njih sa našeg podneblja, što je posebna vrednost ovog kluba, rekao je Saša Pavlov.

Predsednik KK „Dinamo“ i nekadašnji košarkaš ovog kluba Marin Perić zahvalio je na podršci i razumevanju Grada kada je reč o poziciji Košarkaškog kluba i košarke u Pančevu. On je istakao da je 70 godina postojanja kluba nešto što zaslužuje okupljanje svih bivših i sadašnjih članova kluba i najavio izložbu fotografija iz arhive Kluba, koju će građani moći da pogledaju u subotu i u ponedeljak, 1. i 3. oktobra, u Holu Gradske uprave. Takođe u subotu, u 11:30 časova u Maloj sali održaće se svečana sednica, na kojoj će biti predstavljen razvoj kluba od osnivanja do danas.

Na prijemu je bilo reči o prvim koracima kluba, o prvim terenima na kojima se košarka igrala i o nekadašnjim muškim i ženskim ekipama. Tako se Ljiljana Carić, košarkašica „Dinama“ u periodu od 1865. do 1971. rado seća druženja, na terenu i van njega, kao i solidnih uspeha ženske ekipe.

prijem-kosarkaskog-kluba-dinamo