Поводом обележавања 70 година од оснивања Кошаркашког клуба „Динамо“, градоначелник Панчева Саша Павлов и градски менаџер Александар Фаркаш примили су у петак, 30. септембра 2016. године, у Кабинету градоначелника, председника клуба Марина Перића, спортског директора клуба и члана Управног одбора Дарка Јовичића, као и садашње и некадашње чланове клуба.

Градоначелник је гостима пожелео добродошлицу и најстаријем панчевачком кошаркашком клубу честитао на јубилеју, значајном и за клуб и за град. Павлов се осврнуо на историју и постигнућа клуба и похвалио његове актуелне активности, које су усмерене на рад са млађим категоријама, истакавши важност улоге клуба у повећању учешћа младих у спорту.

Данас да било који колектив, а поготово спортски, постоји и континуирано функционише 70 година, то је заиста за сваку похвалу, не само за тај клуб, за управе, играче тог клуба, него и за локалну самоуправу. Нешто што постоји 70 година је, по аутоматизму, бренд те средине која је изнедрила такав клуб, спортске раднике и играче, а доста је њих било у плејади играча Кошаркашког клуба „Динамо“, и то већина њих са нашег поднебља, што је посебна вредност овог клуба, рекао је Саша Павлов.

Председник КК „Динамо“ и некадашњи кошаркаш овог клуба Марин Перић захвалио је на подршци и разумевању Града када је реч о позицији Кошаркашког клуба и кошарке у Панчеву. Он је истакао да је 70 година постојања клуба нешто што заслужује окупљање свих бивших и садашњих чланова клуба и најавио изложбу фотографија из архиве Клуба, коју ће грађани моћи да погледају у суботу и у понедељак, 1. и 3. октобра, у Холу Градске управе. Такође у суботу, у 11:30 часова у Малој сали одржаће се свечана седница, на којој ће бити представљен развој клуба од оснивања до данас.

На пријему је било речи о првим корацима клуба, о првим теренима на којима се кошарка играла и о некадашњим мушким и женским екипама. Тако се Љиљана Царић, кошаркашица „Динама“ у периоду од 1865. до 1971. радо сећа дружења, на терену и ван њега, као и солидних успеха женске екипе.

prijem-kosarkaskog-kluba-dinamo