У Градској управи града Панчева одржан је састанак у оквиру националног пројекта „Родна равноправност за културну разноликост“ који спроводи Независна културна сцена Србије у сарадњи са мрежом организација из културе, међу којима је и удружење „Електрика“ из Панчева. Пројекат подржава УНЕСКО Међународни фонд за културну разноликост и Министарство културе Републике Србије. Састанку су присуствовали доносиоци одлука у локалној културној политици и представници установа културе у Панчеву. Том приликом представљени су прелиминарни резултати националног истраживања од значаја за сферу родне равноправности у култури.

Марија Јевић, чланица Градког већа града Панчева задужена за културу и омладину је том приликом је истакла: „Циљ пројекта „Родна равноправност за културну разноликост“ јесте подршка женама ангажованим у сфери културе, умрежавању и унапређењу родне равноправности на домаћој уметничкој сцени. Пројекат ће трајати до средине следеће године те су планиране још бројне активности у којима ћемо учествовати. Као што су показали прелиминарни резултати истраживања од значаја за сферу родне равноправности у културној политици на локалном и националном нивоу кључни актери за унапређење стања у овој области у Србији је присуство преко 2/3 жена у сектору културе. На другом месту су медији које као кључне препознаје половина колегиница, док одговорност колега за учешће у решавању проблема истиче као приоритетну једна трећина жена у сектору културе“.

Истраживање „Родна равноправност за културну разноликост“ спроводи се током 2021. и 2022. године и до сада су одржане презентације резултата истраживања у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду.