Чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање мр Татјана Божић наставља обилазак вртића и школа на територији града Панчева и посетила је ОШ „Братство-јединство“ у Војловици. Дочекале су је директорка школе Kсенија Царевић, као и Ивана Росић, одборница у Скупштини града Панчева.

– За ову годину у школи је предвиђена замена котла, за шта је издвојено око милион динара од стране Града и то се сада овде ради, а такође и лакирање и хобловање паркета у фискултурној сали, где је новац кроз пројекат издвојио Покрајински секретаријат за спорт и омладину у износу од 473.000,00 динара. 2016. урађен је кров на фискултурној сали, премази челичне конструкције против пожара за шта је издвојено из буџет града око 2 милиона динара. 2017. године, такође из буџета града урађена је бетонска ограда на делу школског дворишта у износу од 600.000,00 динара. Током 2017. и 2018. године кроз пројекат „Уз малу помоћ пријатеља“ набављена је опрема вредна 3 хиљаде евра. 2018. године је извршена санација спортског терена у дворишту школе из буџета Града и Покрајине у укупном износу од 2.400.000,00 динара, као и још 250.000,00 динара из градског буџета за замену дела прозорске столарије. 2019. године уведен је интернет у целој школи кроз пројекат министарства “Повезане школе”, а захваљујући Граду Панчеву 2020. уведен је видео надзор, рекла је Татјана Божић.

Током посете истакнута је добра сарадња школе и локалне самоуправе.

– Град Панчево прати потребе школе и кроз материјалне трошкове обезбеђује довољна средства за редован рад. Поред тога, излази у сусрет и кроз финансијску помоћ приликом хаварија које се десе, што се види из досадашњих улагања у ову школу. Такође, са месном заједницом је добра сарадња, представници су укључени у рад школског одбора и ученици наше школе учествују у манифестацијама које организује месна заједница. У мају ове године посетио нас је и министар омладине и спорта Републике Србије и том приликом је школи уручена и донација спортске опреме, истакла је директорка.