Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, prisustvovao je danas svečanom obeležavanju dana Svetog Save na platou ispred Hrama Svetog Save na Misi:

– Veliko mi je zadovoljstvo da danas prisustvujem priredbi koju su učenici Osnovne škole i članovi KUD „Stanko Paunović“ pripremili povodom obeležavanja Svetog Save, školske slave za sve sugrađane. Veoma mi je drago što se zaista veliki broj ljudi odazvao pozivu da obeležimo Savindan, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Mi kao grad kroz brojne programe, izdvajamo sredstva za obezbeđivanje konkurentnosti škola putem opremanja kabineta, pomažemo i nagrađujemo najbolje učenike i studente. Takođe, realizujemo program stručne prakse koji mladim ljudima omogućava prvo radno angažovanje. Naše škole, pored sticanja znanja trebalo bi da služe za druženje, zabavu i dečje radosti, a mi ćemo učiniti sve da im to i obezbedimo. Grad Pančevo svestan je da se ulaganjem u obrazovanje ulaže u bolju budućnost. Siguran sam da će obeležavanje Savindana na ovaj način postati tradicija.

Program je počeo nakon završetka svete liturgije u Hramu Svetog Save. U okviru Liturgije predstavili su se: ženska pevačka grupa KUD „Stanko Paunović“, hor nižih i viših razreda OŠ „Sveti Sava“, kao i škola folklora KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP.

Organizatori ovog događaja su Mesna zajednica Mladost, Osnovna škola „Sveti Sava“ i Kulturno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS RNP.