Александар Стевановић, градоначелник Панчева, присуствовао је данас свечаном обележавању дана Светог Саве на платоу испред Храма Светог Саве на Миси:

– Велико ми је задовољство да данас присуствујем приредби коју су ученици Основне школе и чланови КУД „Станко Пауновић“ припремили поводом обележавања Светог Саве, школске славе за све суграђане. Веома ми је драго што се заиста велики број људи одазвао позиву да обележимо Савиндан, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Свети Сава се сматра зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа. Ми као град кроз бројне програме, издвајамо средства за обезбеђивање конкурентности школа путем опремања кабинета, помажемо и награђујемо најбоље ученике и студенте. Такође, реализујемо програм стручне праксе који младим људима омогућава прво радно ангажовање. Наше школе, поред стицања знања требало би да служе за дружење, забаву и дечје радости, а ми ћемо учинити све да им то и обезбедимо. Град Панчево свестан је да се улагањем у образовање улаже у бољу будућност. Сигуран сам да ће обележавање Савиндана на овај начин постати традиција.

Програм је почео након завршетка свете литургије у Храму Светог Саве. У оквиру Литургије представили су се: женска певачка група KУД „Станко Пауновић“, хор нижих и виших разреда ОШ „Свети Сава“, као и школа фолклора KУД „Станко Пауновић“ НИС РНП.

Организатори овог догађаја су Месна заједница Младост, Основна школа „Свети Сава“ и Kултурно-уметничко друштво „Станко Пауновић“ НИС РНП.