Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је данас Основну школу “Борисав Петров – Браца” у Панчеву, поводом обележавања 20. новембра – Светског дана детета.

Ученици и наставници школе су организовали такмичење и изложбу ликовних радова на тему деце и дечијих права и припремили програм за ову прилику. Изабрана су и три најбоља ликовна рада, а деца награђена пригодним поклонима.

– Светски дан детета је 20. новембра, установљен је још давне 1954. године од стране Генералне скупштине Уједињених нација. Иначе, датум је установљен са циљем да се на овај дан, али и свих дана у години скрене пажња на живот деце у друштву и одговорност друштва према деци и њиховом одрастању и школовању. Данас смо у школи “Борисав Петров – Браца”, дошли смо да посетимо децу, да будемо у жирију за доделу награда за ликовне радове поводом Светског дана детета. Треба знати да у овој школи преко 60 одсто деце долази из осетљивих породица, из осетљивих социјалних група о којима град брине током читаве године кроз разне програме социјалне заштите, како о њиховом школовању, тако и о њиховом одрастању, изјавила је мр Татјана Божић.