Danas, 12. avgusta 2019. godine, mladi širom sveta obeležavaju svoj dan – MEĐUNARODNI DAN MLADIH / INTERNATIONAL YOUTH DAY.

Od 1999. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila predlog Svetske konferencije Ministara zaduženih za omladinu da 12. avgust bude proglašen Međunarodnim danom mladih, svake godine se ovim povodom organizuje niz aktivnosti, događaja, manifestacija, sa glavnim zajedničkim ciljem, skretanjem pažnje na mlade ljude kao sposobne, samostalne i ravnopravne članove zajednice, ali i podizanje nivoa globalne svesti o njihovim problemima i potrebama.

Grad Pančevo se i ovog 12. avgusta našao na svetskoj mapi organizatora programa za mlade. Dom omladine Pančevo, Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Pančeva i omladinske organizacije civilnog društva organizovali su različite događaje povodom obeležavanja Dana mladih, pod sloganom „Transformacija obrazovanja”.

Tako je i danas održana konferencija za novinare u holu Gradske uprave grada Pančeva, povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih i otvaranje izložbe „Retrospektiva rada Kancelarije za mlade prethodnih 13 godina“, gde su se prisutnima obratili Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu, Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i Mirjana Savkov, koordinatorka Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Pančeva.

Na sledećem linku možete pogledati program događaja povodom obeležavanja Dana mladih: Međunarodni Dan mladih – najava i program