Данас, 12. августа 2019. године, млади широм света обележавају свој дан – МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ / INTERNATIONAL YOUTH DAY.

Од 1999. године, када је Генерална скупштина УН усвојила предлог Светске конференције Министара задужених за омладину да 12. август буде проглашен Међународним даном младих, сваке године се овим поводом организује низ активности, догађаја, манифестација, са главним заједничким циљем, скретањем пажње на младе људе као способне, самосталне и равноправне чланове заједнице, али и подизање нивоа глобалне свести о њиховим проблемима и потребама.

Град Панчево се и овог 12. августа нашао на светској мапи организатора програма за младе. Дом омладине Панчево, Kанцеларија за младе Градске управе града Панчева и омладинске организације цивилног друштва организовали су различите догађаје поводом обележавања Дана младих, под слоганом „Трансформација образовања”.

Тако је и данас одржана конференција за новинаре у холу Градске управе града Панчева, поводом обележавања Међународног дана младих и отварање изложбе „Ретроспектива рада Канцеларије за младе претходних 13 година“, где су се присутнима обратили Немања Ротар, члан Градског већа задужен за културу и омладину, Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање и Мирјана Савков, координаторка Канцеларије за младе Градске управе града Панчева.

На следећем линку можете погледати програм догађаја поводом обележавања Дана младих: Међународни Дан младих – најава и програм