Јубилеј, односно 25 година од оснивања Завода за заштиту споменика културе у Панчеву, обележен је данас, у Свечаној сали Народног музеја Панчево.

Јасмина Вујовић в.д. директора Завода, презентовала је присутним гостима и посетиоцима, рад установе у протеклих пет година, док је Слободанка Перовић, историчарка из Историјата службе заштите на територији Јужног Баната, говорила о значају заштите споменика културе кроз историју. Доктор Милан Мицић, помоћник покрајинског секретара за културно наслеђе, такође је честитао на јубилеју Завода и на оствареном успеху рестаурације многих постојећих споменика културног наслеђа.

Присутнима се обратио и градоначелник града Панчева, Саша Павлов, и том приликом нагласио значај Завода за заштиту споменика културе за наш град Панчево, следећим речима:

– Град Панчево настоји да обезбеди потребна средства за различите пројекте и обнову постојећих обележја и споменика културног богатства. Кроз неговање културе, негујемо и унапређујемо сам идентитет нашег града, чинећи од њега још бољу средину за живот, водећи рачуна тако и о неким будућим генерацијама.

Значај Завода за заштиту споменика културе, за град Панчево, je у поседовању потребних ресурса за рад у области заштите споменичког наслеђа, како у области истраживања и израде пројектне документације, тако и у области практичног рада, са циљем подизања квалитет живота наше заједнице у културном и економском смислу.