Поводом обележавања Дана планете Земље уз подршку града Панчева, ЈКП „Зеленило“ наставља са озелењавањем у оквиру акције „Засади и ти своје дрво“. У садњи 50 садница платана у „Дечјој еко башти“ учествовао је и Завод за јавно здравље Панчево, деца из КУД „Станко Пауновић“ извиђачки одред „Црне роде“, као и многобројни становници МЗ „Стрелиште“. Ове године Дан планете Земље обележава се под слоганом „Инвестирајте у нашу планету“ у циљу скретања пажње на очување природе.

„Настављамо да садимо и да оплемењујемо овај простор и наш град, водећи на тај начин уједно и бригу о читавој планети. Требало би, не само на Дан планете Земље, већ сваки дан да спроводимо акције које за циљ имају очување животне средине. Ми ћемо и у будућности наставити да, као и до сада, едукацијом наших најмлађих суграђана подижемо свест о значају екологије. Најпознатија и најзначајнија таква акција је „Сакупи и уштеди – вреди“ која за циљ има да децу научи шта је то рециклажа и да пластици и отпаду није место у природи. Ученици свих основних и средњих школа у Панчеву и околних насељених места прикупљају амбалажни отпад и одлажу га у наменске контејнере, а школу која сакупи највише отпада, Град Панчево, на крају сваке школске године награђује. Обележавање Дана планете Земље подразумева да сваки појединац својим примером или акцијом допринесе очувању планете Земље. Без обзира да ли је то акција  чишћења и уклањање отпада, садња дрвећа, вожња бицикла уместо аутомобила, важно је да се сви заједно потрудимо да учинимо нашу Земљу чистијом, лепшом и бољом је оставимо будућим генерацијама“ рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Подсећамо, у сарадњи ЈКП „Зеленило“ и Града, на територији Панчева од 2016. године засађено је 37.386 садница у циљу подизања ветрозаштитиних појасева. Нови дрвореди штите од ветра и снежних наноса зими, али значе и пчеларима у време пчелиње паше, јер су сађене и медоносне саднице багрема. У граду Панчеву засађено је од 2016. године 21.689 садница које осим што улепшавају град, благотворно утичу на квалитет ваздуха.